Gå till innehåll
Borås Cykelamatörer
Borås Cykelamatörer

Cyklister sökes för forskningsstudie om omkörning

Vi fick en fråga till klubben om att vara med i en forskningsstudie. Det är 18 års gräns på att vara med, se info nedan.

Vi på VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut) söker nu deltagare till en studie som handlar om hur cyklister påverkas av omkörande lastbilar. Studien genomförs inomhus på testbanan Asta Zero och du kommer att vara på plats i högst två timmar. Du som deltagare cyklar i ca. 45 minuter (inklusive pauser) på en modifierad fri rulle. Du är säkrad med en sele. En lastbil kör om dig 13-15 gånger med olika hastigheter och avstånd. Vi mäter hur du och din cykel påverkas under omkörningen och ber dig skatta hur du upplever omkörningen. Ersättning utgår med 500 kr före skatt. Om du tycker att detta låter intressant kan du följa denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information och ett frågeformulär som fungerar som intresseanmälan. Om du inte vill delta i studien finns möjlighet att via samma länk enbart fylla i några frågor som handlar om omkörning.

Publicerad: 2023-03-09

Senast uppdaterad: 2023-03-09

Författare: My Karlsson

Sponsorer

Postadress

Therese Pantzare/ kassör,
Svarvhultsåsen 13
518 90 Sandared

Kontakta oss

styrelsen@borasca.se